Coinbase zegt dat het Brokered Microstrategy’s Influential $425 Miljoen Bitcoin koopt.

U.S. Crypto Exchange Coinbase zei dinsdag dat het brokered Microstrategy’s $425 miljoen bitcoin aankoop eerder op het jaar. Tot nu toe, is het niet duidelijk geweest wie de overeenkomst vergemakkelijkte.

De eerste bitcoin (BTC) vangst van Microstrategy van $250 miljoen die in Augustus wordt gekocht werd uitgevoerd meer dan vijf dagen, Coinbase die in een gevalstudie van de transacties wordt geopenbaard.

De transacties – gedaan via de makelaarseenheid van de beurs genaamd Coinbase Prime – leveraged menselijke inspanning en de handel in algoritmen die Microstrategy’s order in 200.000 vult. Elk vulde gemiddeld onder 0,3 BTC in grootte, zei het.

Het snijden van de belangrijkste orde in veel kleinere orden die over verscheidene vloeibaarheidspools worden geplaatst hielp om ,,prijsimpact te minimaliseren… [en] om de markt niet te verstoren“ terwijl het bereiken van besparingen van $4.25 miljoen voor Microstrategy.

„Met behulp van onze geavanceerde uitvoeringscapaciteiten, het leidende crypto prime brokerage platform, en OTC-bureau, konden we een significante hoeveelheid bitcoin namens Microstrategy kopen en deden dit zonder de markt te verplaatsen,“ zei Brett Tejpaul, hoofd van de institutionele verkoop, bewaring en prime services bij Coinbase, in een blogpost.

Microstrategy, een Nasdaq-genoteerd bedrijfsintelligentie- en softwarebedrijf, met een marktkapitalisatie van $3,02 miljard, is een centraal gespreksonderwerp in de crypto-industrie geworden aangezien het besliste om in bitcoin als reserveactiva te investeren, die in $425 miljoen in de virtuele munteenheid gieten.

De aankoop werd gedaan in twee tranches, met de tweede aankoop van $175 miljoen die later in september werd uitgevoerd. De president van de microstrategie, Michael Saylor, heeft bitcoin beschreven als ,,een betrouwbare opslag van waarde en een aantrekkelijke investeringsactiva met meer appreciatiepotentieel op lange termijn dan het houden van contant geld“.

 

Het leek erop dat Microstrategy enige invloed had gehad op sommige beursgenoteerde bedrijven die op zoek waren naar alternatieven voor safe-haven activa buiten de traditionele potten, zoals goud. Square, het bedrijf dat eigendom is van Jack Dorsey, volgde de investering van Microstrategy met een eigen aankoop van $50 miljoen bitcoin.

Verschillende beursgenoteerde bedrijven stapelen zich nu op in BTC, wat de prijs van de activa heeft doen stijgen. Coinbase wil institutionele beleggers die van plan zijn om grote aankopen van bitcoin te doen, in de wacht slepen.

„We hopen dat dit een buigpunt is voor de cryptoeconomie en kijken ernaar uit om meer bedrijven en instellingen die hun kapitaaltoewijzingsstrategieën willen diversifiëren met crypto te helpen“, aldus Tejpaul.

Ethereum 2.0 går live med lanceringen af ​​Beacon Chain
L’esercito venezuelano inizia a estrarre Bitcoin per sbarcare il lunario